БСП - Разград: Основната ни задача е да постигнем победа на евроепйските избори

21.03.2019

„Основната задача за Областния съвет на БСП е да се представи положително и да постигне победа на основния ни опонент ГЕРБ". Това заяви на предконференция в Разград областният редседател на партията Наско Атастасов. Той заяви, че в Разградска област са проведени 98 на брой събрания на основни партийни организации. Проведени са също така общински партийни конференции в Разград, Кубрат и Исперих, а общи събрания в Лозница, Завет, Цар Калоян и Самуил. От проведените конференции и общи събрания са постъпили 24 предложения, като с най-много номинации са Деница Златева, Елена Йончева, проф. Иво Христов, Корнелия Нинова, Крум Зарков, Момчил Неков, Петър Курумбашев, проф. Румен Гечев и Сергей Станишев.

Общинският председател Добрин Добрев коментира, че Елена Йончева е събрала най-голяма подкрепа от номинации от партийните организации  в община Разград, след нея се нареждат Деница Златева, Иво Христов, Корнелия Нинова, Крум Зарков, Момчил Неков, Петър Курумбашев, Сергей Станишев. „За разлика от предходните евроизбори, хората този път оценяват факта, че трябва да предлагат кандидати лица, които да защитават интереса на България. Доверието в това правителство е изчерпано", заяви той.

Престои на следващо заседание на Националния съвет на БСП, най-вероятно в края на месец март, да се утвърди окончателно листата на БСП в предстоящите избори.