Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Разград

Мар 12, 2021 Новини Избори 0 698

12.03.2021

Коалиция “БСП за България” в Разград откри своята предизборна кампания за “Парламентарни избори 2021”. Левицата влиза в надпреварата за вота с №4 в интегралната бюлетина и със слоган: „С грижа за хората”.

Водач на листата е Таско Ерменков – народен представител от БСП в 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание. Втори е председателят на общинската партийна организация и зам.-кмет на Разград Добрин Добрев, а трети – директорът на „Паркстрой“ Иван Борисов. Следват: директорът на Домашния социален патронаж Румяна Балтова, Йордан Минчев, който ще води кампанията си от Великобритания, директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова, областният младежки лидер на партията Димитър Ганчев, и експертът в общинския отдел „Стратегическо планиране“ Павлина Русева.

Кандидатската листа на „БСП за България“ бе окачествена като добре балансиран екип от представители на три поколения в нея. Образовани, интелигентни хора, експерти в своята професионална област, обединени около мисията за социална справедливост. Добро съчетание от младост, зрелост и опит. Средната възраст на кандидатската листа е 46 години. Целта пред осмината в нея е победа на предстоящите избори, възстановяването на демокрацията и доверието в институциите, равни възможности за всички у нас.

„Близкото бъдеще на България и на Европа зависи от всеки един от нас. Просто трябва да сме наясно какво искаме да се случи и как това може да бъде постигнато. Да се измъкнем от порочното управление на държавата от ГЕБР начело с Бойко Борисов в последните 12 години. Да спрем безразборното раздаване на пари от прозореца на джипката от премиера слънце, който преминава през Разград и Лудогорието като през малка гара. Ще се справим, ще махнем всичко това, защото сме заедно и сме силни. Ще си върнем солидарната и правова държава, за да преодолеем демографската катастрофа. И най-вече, да го направим с грижа за хората – най-ценният капитал на една нация. Чест е за мен е да водя тази листа, да представлявам гордите жители на Лудогорието“, заяви  Таско Ерменков. И продължи: „Знаем къде сме сега и защо. Важно е какво ще направим, за до променим ситуацията. Живеем в XXI век. И не е нормално в малка България да има няколко привилегировани области и други, за които почти нищо не се прави. Изборите, които предстоят, не са обикновени. Избори, на които можем да заявим, че искаме да живеем като хора, наистина в XXI век. Трябва да се отърсим от внушавания ни страх, че да се гласува е смъртоносно. Обратното – на изборите можем да гарантираме различен живот на нашите деца и внуци. И това няма как да се случи без Българската социалистическа партия. Ние не обещаваме. Четири години в парламента сме се борили за това. Опитаха да ни откажат по различни начини. Не се поддадохме. Сега трябва просто да приберем плодовете, които сме отгледали. За да не бъдат Разград и Лудогорието най-бедното, най-непросветното , най-обезлюдяващото се място. Място с най-малко лекари на глава от населението. Можем да променим това, само ако на 4 април излезем и гласуваме с бюлетина №4.”