Таско Ерменков: За мен ще бъде чест да представлявам Лудогорския край в Българския парламент

Мар 14, 2021 РАЗГРАД Новини Избори 0 668

14.03.2021

Таско Eрменков е водач на листата на "БСП за България" в 18 МИР - Разград. По професия е икономист. През 1981 г. завършва Московския институт за международни отношения. През 1984 година завършва Военна академия „Г. С. Раковски“ със златен медал. Доктор е в областта на техническите науки. Награден със златен медал от Техническия университет в София. През 2003 г. става изпълнителен директор на Агенцията по енергийна ефективност. Народен представител от БСП в 42-то, 43-то и 44-то НС. В последния парламент той е заместник-председател на комисията по енергетика и член на постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността на КЕВР и на комисията по отбрана. На старта на предизборната надпревара г-н Ерменков поднесе цветя на паметната плоча на капитан Христо Бърдаров, след което направи първото си обръщение към жителите на Лудогорието:

"Аз съм Таско Ерменков и водя листата на Коалиция „БСП за България“ в Разградски многомандатен избирателен район. За мен е огромна чест да представлявам Лудогорския край в Българския парламент. Тази древна земя пази спомена за велики цивилизации и култури. Земя на воини и герои, отстоявали нашето общо право да живеем тук и да бъдем свободни. Изпитвам дълбок респект от славната история на разградското войнство. Прекланям се пред подвига на капитан Христо Бърдаров, който начело на своята картечна рота първи прониква в Тутраканската крепост и приема нейната капитулация. Геройската смърт го застига по-късно, защитавайки Охрид и неговите жители.

Моите лични приоритети в следващото Народно събрание са свързани със защитата на най-уязвимите части от нашето общество - образование, здравеопазването и духовност. Като политик и български офицер смятам, че те са жизнено важна част от нашата национална сигурност. Болен, полуграмотен народ, със сломен дух, лишен от памет за собственото минало е лесна плячка за чужди интереси.

Убеден съм, че Лудогорието заслужава по-справедливо и по-добро бъдеще! Бог да пази тази древна земя и нейните честни и трудолюбиви хора!"