БСП в Разград готова за избори, има една от най-силните младежки организации

02.04.2022 г.

Пълна готовност за старт на подготовката за местните избори през 2023 година декларира младежката организация на БСП в Разград.

"Това е една от най-силните структури на младите в страната", коментира след срещата с председателите на всички партийни организации в областта депутатът от БСП, член на Изпълнителното бюро  на партията и председател на парламентарната комисия по транспорт в Народното събрание Борислав Гуцанов.

„В последните месеци отбелязваме много силно желание на младите хора да работят за постигане на целите на партията, фокусирани върху подобряване качеството на живот на хората, и сериозна заслуга за това има председателят на БСП – Разград и зам.-кмет на общината Добрин Добрев." обобщи след срещата Борислав Гуцанов.

Разговорите в Разград са част от поредицата срещи на членове на ръководството на социалистическата партия с партийните структури по места.

От тази в Разград Борислав Гуцанов получи подкрепа за твърдата позиция на БСП за ненамеса на България във военния конфликт между Русия и Украйна с оръжие или други доставки, различни от хуманитарна подкрепа.

По време на председателската среща активите на партийните структури в Разград поставиха два основни проблема. Първият е състоянието на болницата в Кубрат. След смяната на ръководството й през миналата година и масовото напускане на лекари и друг медицински и немедицински персонал, тя е пред закриване. От 160 легла в момента тя оперира с едва 40, но основният проблем остава кадровият".  От  местната партийна организация поискаха помощ от държавата лечебното заведение да бъде оздравено, за да не бъдат оставени жителите на Кубрат и околните населени места без медицинска помощ.

От Разград искат още да бъдат отпуснати повече държавни средства за инфраструктурни обекти на територията на областта, коментира след срещата Борислав Гуцанов.