Депутати от БСП с приемни в Разград и Силистра

Гражданите са притеснени от социалната политика, реформите в образованието и здравеопазването

Народните представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Стоян Мирчев, Филип Попов и Георги  Свиленски посетиха Разград,  Цар Калояново и Исерих. Депутатите се срещнаха с граждани, сред които много млади хора, преподаватели, трудещи се в активна възраст и много възрастни. Хората споделиха със социалистите провеждана социална политика. Като основни свои притеснения те посочиха замразяването на социалните плащания като  майчински и детски, увеличаването на възрастта пенсиониране. Не на последно място според гражданите сериозен проблем е и здравната реформа. Те бяха категорични, че не може населението да се дели на социално значимо и незначимо.  Според тях новата структура и качеството на образованието ще доведе до сериозни затруднения за достъп на всички деца до образование. По думите им преди още да са въведени промените в образованието, с които се премахват определени автори, са започнали проблемите. Гражданите посочиха и че прекалената либерализация в образованието създава възможност за прокрадване на радикални течения в България.

На срещите в Разград бяха повдигнати въпросите за повишаването на цените на винетките.
Хората споделиха с депутатите от БСП своето притеснение от международното положение и неадекватната политика, която правителството провежда. Те заявиха готовността си за протестни действия, ако не настъпи промяна.

Мирчев, Попов и Свиленски заявиха пред събралите се, че споделят техните притеснения и категорично подчертаха готовността на левицата да продължава да работи в техен интерес. Те подчертаха, че БСП е единствената опозиция. По думите им един от основните проблеми в страната ни е недемократичните практики по време на провеждането на избори, които са довели до издигането на определени хора на властови позиции. "Изборите са манипулация, заради което БСП ще се бори за промени в Изборния кодекс", подчертаха те.

Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще продължат своята обиколка и утре. Те ще посетят Силистра. В 11:00 часа в Професор Иширково, те ще се срещнат с граждани.
 В Силистра в 14: 00 в щаба на БСП те ще се срещнат с обществеността.