Корнелия Нинова: Да дадем надежда и вяра, че може да има справедливост сега

Май 01, 2019 Новини Избори 0 29855

БСП за България открива предизборната си кампания с Първомайски митинг-шествие

"Скъпи социалисти, симпатизанти, скъпи българи от цялата страна.  Да ни е честит 1-ви май, Международният ден на труда и работническата солидарност. Да ни е честитата 143-тата годишнина от Априлското въстание. Въстание на българския дух и българското свободолюбие. Благодаря ви, че дойдохте днес, вижте колко сме много и заедно, за да дадем надежда и вяра на нашите сънародници, че може да има справедливост сега." С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова даде начало на Първомайския митинг-шествие, с който левицата открива кампанията си за евроизборите.

Събитието е посветено на Международният ден на труда, работническа солидарност и празника на в.Дума, левия печат и свободните медии.

С над 20 000 души започна традиционният първомайски митинг-шествие на БСП.  Хората, дошли от цялата страна в София, тръгнаха на шествие от пл. „Св. Александър Невски“ към пл. "Независимост". Те носят плакати с надписи: „Искаме европейски доходи“, „Справедливост и достойнство СЕГА!“, „Искаме да останем в България“, „Не щем вежливост, а справедливост“.