Момчил Неков: В Разградско хората не чувстват Европа близо

Май 07, 2019 РАЗГРАД Новини Избори 0 1542

ГЕРБ създадоха имиджа на ЕС- като касичка с пари “за батко и братко”

Разградският регион е традиционно земеделски, но той е станал въплъщение на монокултурно земедeлие и концентрация на земя заради политиката, която създаде и поддържа ГЕРБ в страната. Това споделиха гражданите в Разград и региона по време на срещите с Момчил Неков, кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България".

“Социaлистите сме тези, които спряхме грешната практика “двоен стандарт”. Аз бях българският докладчик по темата в Комисията по земеделие, в която призовахме за промяна в съответната европейска директива.”, заяви Момчил Неков на срещи в градовете Разград, Кубрат и Завет. “През април ЕП направи своето и гласува забраната на двойния стандарт не само при храните, но и при всички стоки и услуги. От правителството зависи- кога ще застанат на страна на българските граждани и ще вкарат тази забрана в българските закони”, допълни още кандидатът на "БСП за България".

За жителите на региона изключително важен беше въпросът, свързан с ниските нива на доходите - пенсии и заплати. Момчил Неков коментира, че социалистите са тези, които настояват ЕС да стане и социален съюз, в който всеки да получава достойни доходи и да има социални права.

В град Завет голямо притеснение предизвика голямата смъртност при пчелите, причинена от пръсканията. “Миналата година загинаха 50% от пчелите ми. Разчитахме на тях за допълнителен доход към малката ми пенсия, но с тези пръскания и тази възможност ми взеха” сподели емоционално пчеларка в града.

“Въвеждането на технологии в най-кратки срокове ще помогне, защото ще се вижда кой, кога и с какво пръска. Решения има и ние ги даваме. ГЕРБ говорят само пожелателно и сякаш те не са тези, които са виновни за положението в страната”. Това заяви Момчил Неков, който бе член на Комисията по земеделие на Европейския парламент.