Коалиция „БСП за България“ в Разград: Не на страха от гласуването! Да на свободната воля!

23.03.2021

„Днес искаме да кажем на всички в Разградска област: „Не на страха от гласуването!“

Така постави началото на пресконференцията водачът на листата на Коалиция „БСП за България в 18-ти многомандатен избирателен  район Таско Ерменков.

Но преди това повтори казаното от него при откриването на предизборната кампания: „Чест е за мен е да водя листата на БСП и  да представлявам достойните и гордите жители на Лудогорието в Народното събрание“. Заедно с него в къщата на БСП бяха още: вторият в листата Добрин Добрев, Румяна Балтова, Иван Борисов, Павлина Русева и Димитър Ганчев. 

Според Ерменков в момента – волно или неволно – у хората се насажда страх от гласуването. „А се намираме в онзи исторически преход, в който всеки има право да каже своята дума за това как държавата да бъде управлявана: дали искаме здравеопазването да продължава да бъде платено в търговски обекти или да бъде безплатно в болници,  регистрирани по закона за лечебните заведения; искаме ли да продължим да получаваме мизерните 50 лева към пенсиите като подаяние и купуване на гласови или пенсиите да бъдат справедливо преизчислени;искаме ли децата да получават качествено образование или както досега – парите да следват ученика и на децата се гледа като на 2000 лева, които ще изчезнат като субсидия, ако изчезне ученикът. За да постигнем полагащото ни се по Конституция народовластие и очакваната промяна, хората трябва да излязат и масово да гласуват без да се страхуват“, каза кандидат-депутатът.

Таско Ерменков е категоричен, че предстоящите избори за Народно събрание са така организирани, че са много по-безопасни от пазаруването в малкото квартално магазинче или огромния хипермаркет. „Гласуването на 4 април трябва да даде на България нов тласък за развитие, да създаде легитимен парламент. Ако обаче в изборния ден ние са поддадем на страха и не излезем да гласуваме, ни предстои в следващите четири години да живеем в постоянен страх: страх за хляба, страх за здравето, страх за живота. Ще продължим в следващите четири години да правим това което правим и днес – да гледаме как управляващите правят безнаказано какво си искат и то все повече“, категоричен е кандидатът за народен представител. И илюстрира думите си с вчерашната визита на спортния министър Красен Кралев в Разград. „От снимките, които видях, след заповедта на министъра на здравеопазването за тоталното затягане на противоепидемичните мерки, така и не разбрах това рожден ден ли беше, кръщене или сватба. Защото само подобни събития са разрешени в тесен кръг… Или пък как един човек раздава нашите пари от прозореца на джипката и се обещават неизпълними неща, като например да се произвежда ваксина срещу COVID-19 във ветеринарен завод. Такива и още повече подобни неща ни очакват следващите четири години, ако пропуснем 4 април“, мотивира се Таско Ерменков. Той е категоричен, че държавата сега е затворена неслучайно: „…за да не се чува нашият глас, за не можем ние, единствените, които гледат хората „очи в очи“, да не можем да го правим.“