Нинова от Разград: Спряхме рекета върху фирмите и ги подкрепихме в кризата. Ние сме гарант за стабилност на икономиката

Сеп 08, 2022 РАЗГРАД Новини Избори 0 1408

08.09.2022 г.

„Оценката за управлението на икономиката и индустрията не си я даваме ние самите. Даде ни я Европейската статистическа агенция. В края на нашия мандат тя постави България на първо място по индустриално производство за пръв път от 15 години. Каквото и който да говори, никой не може да ни отнеме тези резултати.

Спряхме рекета върху фирмите, подкрепихме ги в кризата с тока, не допуснахме масови фалити. Много усилия насочихме към развитие на индустриалните зони. Разширихме регистъра с нови такива. Подписахме договор и стартира голяма инвестиция от 20 млн. лв. в зона Божурище. Подписахме договор с АПИ за изграждане път до там. По този договор се откриват 200 нови работни места с високи заплати. Обърнете внимание - подписани и стартирали договори, а не празни приказки за добри намерения някога в неясното бъдеще.

Подготвихме проект за възстановяване на индустриална зона Видин. И това само за 7 месеца. Не ни стигна време да разгърнем цялата програма за индустриалните паркове. Но ще продължим след изборите в едно ново правителство. На всички трябва да е ясно: без развита индустрия страната ни няма бъдеще. Сега условията са благоприятни за това. В резултат на кризите, западни фирми скъсяват пътя на доставките и търсят локация за преместване на производството си от изток по-близо до Европа. България е прекрасно място затова и ние положихме много усилия страната ни да бъде избрана. Индустриалните зони в страната трябва да се увеличават. Тук държавата може да помогне много и на кметовете, и на частните инвеститори с довеждаща инфраструктура, със смесено участие, както правехме ние в Министерството на икономиката и индустрията.

Ето зоната в Разград е изцяло общинска. Изградена от кметове на БСП. В нея работят 50 фирми с близо 700 работници. Тези локални зони създават и работна места и задържат хората. Ефектът от тях е многостранен - и икономически, и социален, и демографски. Нека малките и средни фирми, предприемачи и работодатели да бъдат спокойни.

Участието на БСП  в бъдещо управление ви гарантира, както и досега, партньорство с държавата, подкрепа, свобода за работа без рекет, за да има икономически растеж, работни места и високи заплати за работниците.“

Това заяви Нинова на посещение в Индустриалната Зона в Разград, където се срещна с работници и обсъдиха увеличението на доходите и социалните придобивки.