Добрин Добрев: БСП предлага безплатни учебници до 12 клас и безплатни лекарства за деца до 14 г.

Сеп 15, 2022 РАЗГРАД Новини Избори 0 905

От левицата ще настояваме държавата да поема инвитро процедури за хора с репродуктивни проблеми

„През изминалото управление доказахме, че не само обещаваме, но и изпълняваме, че можем да правим политики с мисъл и грижа за хората, за бизнеса и индустрията. Доказахме, че не е трудно и хората го видяха.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Разград Добрин Добрев при срещата му с жители на гр. Кубрат.

Бяха обсъдени актуалните проблеми днес, които се отразяват върху цялото ни общество: „Както за пенсионерите и възрастните, така и за младите, защо е важно те да остават в България и как може да бъде постигнато това. Защо е необходимо пенсиите отново да бъдат преизчислени, за да се случи това справедливо, спрямо дългогодишно трудилите се хора повишение и да няма вече пенсионери, ощетени от този механизъм, както и безплатните лекарства за хората над 75-годишна възраст.“

Кандидатът за народен представител представи и част от мерките на левицата за младите семейства: безплатни учебници за всички от 1 до 12 клас, безплатни лекарства за децата до 14 годишна възраст, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години, еднократната помощ при раждане: първо дете 500 лв., второ 1 000 лв., трето 1 500 лв., за всяко следващо 200 лв., увеличеване размера на еднократната помощ за майки-студентки от 2 880 лв. на 6 500 лв., напълно безплатни инвитро процедури за хора с репродуктивни проблеми.

„Нека направим така, че младите да остават в родината си, да имат професионална и лична реализация и подпомагане от държавата с цел създаване на семейства и респективно положителен демографски прираст“, заяви Добрин Добрев.

По време на срещата бяха засегнати и темата за газовата диверсификация.