Добрин Добрев: Социалните постижения на това управление са визитната картичка на БСП

Сеп 22, 2022 РАЗГРАД Новини Избори 0 1072

Няма социално плащане, което да не е било повишено, посочи той

“Мисията ни е да убедим хората, че е важно да гласуват, на първо място, и на второ - да подкрепят нас, защото, ако в това управление има партия, която няма от какво да се срамува, това е БСП.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в Разград Добрин Добрев в предаването “Предизборно студио” по БСТВ.

“Забелязва се притеснителна тенденция в посланията на някои от политическите партии, че няма смисъл да се гласува на тези избори, защото щяло да има скоро нови избори, което навежда за една друга тенденция за контролиран вот. Това няма как да не мине през опити за купуване на гласове, така че аз изключително много разчитам на службите да си свършат работата и да осигурят честността на изборния процес”, посочи той.

“Социалните постижения на това правителство бяха визитната картичка на БСП. Няма нито едно социално плащане, което да не е било повишено”, заяви Добрев, като подчерта, че приоритет на левицата ще бъде продължаването на социалната политика и подпомагането на бизнеса и на хората - от най-уязвимите до младите хора.

Във връзка с политиките за младите хора, социалистът сподели, че е изключително доволен от програмата на БСП, тъй като за първи път се предприемат ясни и конкретни стъпки за справянето с демографската катастрофа. Добрев посочи мярката младите до 26-годишна възраст да не плащат данъци и помощта за работещите млади хора, които са се осигурявали 24 месеца назад, за второ и трето дете от 6500 лв. като примери за това.

“Стимулирането на раждаемостта с безплатни инвитро процедури е едно достойно продължение на политиките, които в Разградска област, благодарение на Българската социалистическа партия, вече се реализират, защото и в община Разград, и в община Исперих има инвитро програми и ние вече имаме необходимите постижения”, добави той.

По думите му, в бъдещия парламент Разград заслужава да има народен представител, който наистина да постави пробелмите, които стоят в регионален мащаб - проблемите в здравеопазването, в образованието, с най-скъпата цена на водата.

“В Североизтока пътната инфраструктура е сериозен проблем не само за тези, които живеят там, а и за тези, които преминават. Ние сме в непосредствена близост до границата. Трябва да се модернизират пристанищата по Дунав. При житницата на България, при концентриран бизнес, при културно-историческо наследство, липсата на комуникация е пагубна. Туристическият бизнес и природните богатства, които имаме са доведени до крах, защото няма кой да се наеме да направи една туристическа карта и реклама на Лудогорието, тъй като няма инфраструктура”, постави сериозният проблем за региона кандидатът за народен представител от Разградската листа на “БСП за България” Вергиния Станкова.

“Трябва да гласуваме за “БСП за България”, защото това е възможният начин за сигурна и стабилна България. Правото на глас е отговорност към България. Гласувайте с номер 28 в интегралната бюлетина”, призовава зрителите тя.