Симеон Славчев, ПП МИР: България има алтернатива и това е ляво-патриотичното обединение с БСП

Май 02, 2024 Новини БСП 0 711

02.05.2024

„Днес е един добър ден за България – защото от днес България има истинска, реална и морална алтернатива – и това е ляво патриотичното обединение, което днес създаваме”.

Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев по време на срещата  историческата сграда на Народното събрание в сряда, по време на която БСП и 25 партии и сдружения се обединиха с обща документ.

Славчев бе категоричен: „Обединяваме се около традиционните български ценности, обединяваме усилия да върнем нашият цивилизационен модел, нашата идентичност, а те са ясни - ние сме православни християни, славяни, ние сме велик народ и това казва всичко”.

Председателят на партия МИР посочи част от приоритетите на лявото обединение: „Работеша и ефективна икономика е същината на всичко – без работеща и ефективна икономика не може да има нито социална политика, нито достъпно образование и здравеопазване. Това е един от основните ни приоритети”.

На следващо място Симеон Славчев посочи демографската криза, която о думите му вече е демографска катастрофа: „За това трябва да се работи от ден първи в следващото НС. Платформата, която приехме всички заедно, е стратегическа визия, това не проект с къс хоризонт, не е само за 4-годишен мандат”, подчерта председателят на партия МИР като постави темата за продоволствената сигурност. „България има едни от най-плодородните земи, а внасяме все по-често чужди продукти, време е българското производство да бъде цел номер 1”, добави Славчев.

Той добави, че по време на среща в Разград преди ден и кметът, и хората там са приветствали обединението: „Радваме се, че най-накрая се обединихте, че България има реална истинска алтернатива – ни казаха хората”.

„Съединението прави силата – пише на тази сграда. Аз ще добавя: Обединението на здравите, моралните, левите сили прави силата непобедима”, завърши председателят на партия МИР.