Добрин Добрев, кандидат за народен представител на "БСП за България" в 18-ти МИР в Разград: Желаните средни доходи и европейско качество на живот може да стане единствено и само, ако на 4-ти април излезем и гласуваме с №4

Мар 30, 2021 РАЗГРАД Новини Избори 0 655

30.03.2021

"Част от приоритетите на БСП в 45-то Народно събрание са подобряване качеството на здравеопазването, образованието и въвеждане на електронно управление. В регионален план ще работим за изработването на политика за догонващо развитие, в последните 12 години такава политика не бе проведена, имаме едни 5 големи града, които като черни дупки засмукват всички ресурси. Лудогорието също като Северозападна България е в незавидно положение, тук сме на първо място по липса на лекари и на първо място по обезлюдяване, а за капак само 17% от пътната инфраструктура е в задоволително състояние Предприятията и фирмите трябва да бъдат стимулирани да разкриват работни места именно в Лудогорието. Магистралите не са най-важното нещо, пътищата и междуселищният транспорт са по-важни. Здравеопазването не може да бъде търговия, затова планираме ликвидиране на болниците като търговски дружества и регистрацията им по закона за лечебните заведения, трябва на хората да спре да се гледа като на клиенти. След инвестиране в здравеопазването, трябва да осигурим качествено образование и безплатни учебници. Малките населени места бързо се обезлюдяват, това е резултат от цялата порочна политика, която се води, некачествено образование и здравеопазване, и липса на работни места", посочи Добрин Добрев, кандидат за народен представител на "БСП за България" в 18-ти МИР в Разград за зрителите на "Предизборно студио по БСТВ"

Ако средната безработица е в страната около 5,5%, в Разград е над 10%, сочи статистиката. На въпроса как се отразява кризата в Разград, Добрев коментира: "Освен, че сме в тежка пандемична обстановка, сме и в икономическа, породена от нея. Доста бизнеси бяха засегнати и цели сектори затворени. Същото е положението и в здравеопазването, в Разград имаме най-малко лекари на глава от населението. Имаме цели общини, на чиято територия има само по един лекар. Мерките, които държавата се опитва да прилага не сработиха. Нивото на безработица тук е високо. Държавата не подпомага нашата община"

"След 4 години си представям България да е спряла да копае дъното и да е направила една сериозна крачка напред към постигането на така желаните средни доходи и европейско качество на живот. Това може да стане единствено и само ако на 4-ти април излезем и гласуваме с №4 в бюлетината. Ние от БСП ще прекратим този порочен модел на управление, който превърна България в срутище", заяви кандидатът за народен представител.