Гуцанов от Разград: БСП вижда смисъла от своето участие в управлението във връщане на ролята на социалната държава

БСП ще реализира своите политики, които е отстоявала с години

Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на БСП, проведе среща с партийния актив в Област Разград, на която представи работата на парламентарната група на БСП, участието ѝ в правителството и целите на Коалиция “БСП за България” в управлението.

Акцент бе поставен върху бюджета на Република България за 2022 г. „За първи път близо 1/3 от заложени в него средства са концентрирани върху доходите на хората. Социалните мерки включват: преизчисление на пенсиите, увеличаване на подкрепата за семействата за отглеждане на деца, вдигане на минималната работна заплата, увеличаване на обезщетенията за безработица, увеличение на помощта за хората с увреждания и други“, очерта социалистът.  Дискутирани бяха и вътрешнопартийни въпроси.

По думите му в продължение на години БСП е била основната опозиционна сила, но сега партията е в качеството си на съуправляваща и има възможността да реализира онези идеи, които в продължение на години е защитавала в опозиция.

„Като социалистическа партия БСП вижда смисъла от своето участие в управлението във връщане на ролята на социалната държава“, изтъкна пред присъстващите Гуцанов и допълни: „Тази позиция БСП защитаваше при провеждането на преговорите за съставяне на правителство и намери реализация в подписаното коалиционно споразумение. Сега предстои да намери реализация в държавния бюджет за 2022 г.“

Набелязани бяха конкретни проблеми в Област Разград, за които ще се търси решение през идните месеци.

На срещата присъстваха Денчо Бояджиев - кмет на Община Разград, Добрин Добрев - председател на Областния съвет на БСП-Разград и зам.- кмет на Община Разград, и Наско Анастасов - председател на Областния съвет на БСП-Разград.